27 Ocak 2016 Çarşamba

2015 FAVORİLERİ

Herkese merhaba, 2015i bitireli bir ay oldu ama ben hala favorileri yazamadım. Neden? Çünkü deli gibi final çalıştım ve sabahladığım sınavın sabahı uykuda kaldım. Ağlamıyorum tamam...
:(
Yazıya geçersek:

Öncelikle yüz ürünleriyle başlamak istiyorum.

Burada görmüş olduklarınız arasından dört ürünü bitince tekrardan alacak kadar çok sevdim.

Rimmel London Match Perfection

Orta kapatıcılıkta, ıslak, nem veren bir ürün. Pembe alt tona sahip olanların severek kullanacağını düşünüyorum, ben sarı bir fondötenle karıştırıp kullandım çoğunlukla. Cilt lekelerini gayet iyi kapatıyor ancak sivilceler için çok da uygun değil. Güzel bir ışıltı katıyor ve yüzümde fondöten var diye bağırmıyor. Uzun süre kullanılabilecek bir ürün ancak yağlı ciltlerin seveceğini sanmıyorum.(evvet ben de yağlı ciltliyim ancak gerektiği yerde parlamayı seviyorum:p) Bir de tam bitme aşamasında ortalık yerde pompasından değişik sesler çıkarmasa daha çok severmişim...
 Detaylı yazısı için.


Loreal İnfallible 24H

Kesinlikle bayılarak kullanıyorum. Önceki fondötenin tamamen zıttı bir  ürün. Tamamen mat. 24 saat olmasa da 8 saat kadar mat tutuyor( benim tereyağı gibi cildimde hem de!).
Tamamen kapatıcı, kullanmaya başladığımdan beri kapatıcı kullanmıyorum. Sarı alt tonlu olduğu için sürüp çıkabiliyorum. Duruşu o kadar güzel ki üstüne allık sürmeye kıyamıyorum.


Rimmel London Stay Matte


Çok kalıcı olmayan ancak çok hafif, az renk veren bir ürün. Kontör için kullanılmaz ancak günlük olarak sabitleme ihtiyacını gideriyor. Tazalemek için yanınızda taşımanız gerekiyor ama tahmin edin sorun ne? Plastik bir kapak.
Detaylı yazısı için.


Loreal Skin Perfection BB Cream

Yine cilt tipime zıt bir ürünü anlatıyorum ama o kadar seviyorum ki tam 4 tane kullandım. Yaz için MÜ-KEM-MEL. Aşırı parlak, aşırı ıslak, çok az kapatıcı. Asla yüzünüzde hissetmiyorsunuz.(ama dokununca elinizde hissediyorsunuz:p)
Detaylı yazısı için.

Garnier BBcream

Göz altlarını çok hafif kapatan ama sanki sadece bb krem varmışçasına parlatan bir ürün. Çizgilere doluyor(istediğiniz kadar sabitleyin bu böyle, ben direkt sabitlemiyorum.).

Alix Avien Natura Concealer


3 tane numarası var bu kapatıcının bende de en açığı olan 3 numarası var. Ne için mi kullanıyorum, deli miyim 32 ton koyu tene bunu aldım? Tahmin ettiğiniz gibi aydınlatıcı olarak kulllanıyorum. Çok iyi renk veren ancak çok az kapatan bir ürün. Çok kurutan bir ürün mutlaka altına iyi bir nemlendirici istiyor. Bu kadar kuruluğa rağmen mat mı? İnfallible kadar değil.



The Balm Hot Mama

Evet bunu çok kullandım ancak yüzüm aşırı pürüzsüzken. Çünkü kendisi sinsi bir şekilde gözenek gördüğü yerde belirginleştiriyor. Çok güzel bir şeftali, çok güzel bir parlaklığı var. Gayet kalıcı ama benim onu kullanmam için cilt bakımında nirvanaya ulaşmam gerek.

Essence Sun Club Bronzer


Ve geldik benim canım aşkıma<3

Bir ürün bu kadar mı güzel olur? Hem kalıcı hem kolay dağılıyor, kalıp gibi durmuyor. Kontör için de kullanıyorum, ışıltılı olduğu için allık olarak da. Yapay ışıkta çok fazla parlamıyor ama güneş ışığında gerçekten bir harika. Kontörü bununla yapınca kendimden gözümü alamıyorum(çok mu egositçe oldu bu? pardon.)

Göz ürünlerine geçecek olursak:


Gerçekten seçimlerimde en memnun olduğum ikinci kategori bu. En sevdiklerimle başlıyorum.

Maybelline The Falsies Black Drama


Çok severek kullandığım bir maskara gerçekten. Benim bahar alerjim olduğu için hem güneşte hem de rüzgarda gözlerim ağlar gibi akıyor resmen. Hem günlük hem özel günler gerçekten çok ideal. Çıkması da aşırı zor değil ama kesinlikle waterproof. Simsiyah ve sadece bunu sürüp fondoten sürdüğümde yüzümde yeterince makyaj varmış gibi hissediyorum. Beni fazlasıyla memnun etti. Maybellinede şimdiye kadar 3 ya da 4 maskara denedim her yönüyle en beğendiğim kesinlikle bu oldu.


Rimmel London Extra WOW Lash Mascara

hacim vermez uzatmaz sen bunun neyini seviyorsun? ben de tam olarak busunu seviyorum(busu?).
çok siyah göz makyajı yaptığımda aşırı maskaradan hoşlanmıyorum çünkü 'zaten göz kapağım dar bari maskara makyajı kapatmasın' dediğimde bunu kullanıyorum. Bir de ilkbaharda kullanıyorum hem az rüzgar hem az güneş= 0 gözyaşı.

Pastel ProFashion 4'lü Far Paleti


İlk aldığımda deli gibi kullanıp ay şunu biraz köşeye koyayım da hemen bitmesin deyip sonrasında bulduğum bir palet. Ortalama pigmente sahip, ortalama kalıcı ve kolayca dağılabilen farlar. Favorim tabi ki kemik rengi ve kaşıma çok uygun olan kahverengi. Blogumda yazısını bulabilirsiniz.
Detaylı yazısı için.


Essence Kaş Kiti

Senin kaşların bildiğin kahverengi o açık rengi ne yaptın, yedin mi? Hayır kaşlarımda ombre yaptım(cidden).
Söyleyecek çok sözüm yok, aşırı pigment, sabitlemeden tüm gün kalıyor ve asla dağılmıyor.

Essence Long Lasting Eye Pencil

Bu fiyata bu kadar güzel bu kadar kalıcı göz kalemi yapmışlar!!!!
Renker, pigmentasyon, kalıcılık harika. Göz kapağına ilk sürdüğünüzde dağılıyor ancak göz içinde böyle bir sıkıntısı yok. Eğer dağıtmazsanız asla yerinden oynamıyor. Özellikle altın rengine bayıldım kesinlikle. Göz kapağıma sürüp dağıtığ maskara sürüp kullanabiliyorum. Yapıları aşırı yumuşak dolayısıyla kırılganlar. Ancak asansörlü oldukları için sorun ortadan kalkıyor.

Dudak ürünlerine geçelim:
TÜM GÖZ VE DUDAK ÜRÜNLERİNİN SWATCHLARI

Dudak ürünlerim gerçekten az ve öz. Makyaja ilk başladığımda aşırı alıyordum ama artık daha seçiciyim.

Pastel Day Long Lipcolor


Pastelin bu serisine kesinlikle bayılılıyorum ve tüm renklerini almak istiyorum. Likit yapıdaki rujlar sürdükten sonra matlaşıyorlar ve deli gibi kalıcı hale geliyorlar. Fırçası ilk başta sizi zorluyor ama alıştıkça sür-çık hale geliyorlar. Bu ürünleri bulması gerçekten zor o yüzdem BURDAN GRATİSE İSYAN EDİYORUM, DUYUN BİZİ. 
Detaylı yazısı için.


Golden Rose-Emily Dudak Kalemleri

Golden Roseun bu dudak kalemi pastel rujları kadar olmasa da gerçekten kalıcı. Tek sorunu dudakları kurutması, sürümü kolay ve yumuşak. Asansörlü olduğu için sivriltme sıkıntısı yok. Tek sorun 10 lira olması ve benim bunu ödeme yaptıktan sonra fark etmem. Tamam ağlamıyorum...

Emilynin kalemini ise Pastelin kahverengi rujuna çerçeve yapmak için kullandım bir süre. Gerçekten ikisi beraber harika durdular ve koca dudaklarımı daha da büyük gösterdiler. Kalıcılığı ve fiyatı çok çok iyi.

Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim. Yorumlarınızı bekliyorum, hoşçakalın!

6 yorum:

  1. Alix avien kapatıcısı çok iyi bir aydınlatıcı bende kullanıyorum baya da bereketli gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, rengini iyi verdiği için az kullanıyorum uzun süre yetiyor :)

      Sil
  2. Pastel'in likit rujlarını aramadığım yer kalmadı keşke bende bulabilsem :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulduğum her rengini almak istediğim tek ruj serisi, bayılıyorumm :)

      Sil
  3. Bb kremyagli ciltlere uygun mu aceba sivilce yapmasindan endise duyuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de yağlı ciltliyim ancak ben de iyileşme yaptığını hissettim ben. Sadece bu bb kremi kullandığım zamanlar da sivilcelerimi engelliyordu. Ben de sicilcelenme yapmadı yani :)

      Sil