25 Ocak 2015 Pazar

Cilt Bakım Rutinim

Merhaba, bugün sizinle cilt bakım rutinimi paylaşıyorum! Iyi okumalar :)

Önceliği makyajdan öncesine veriyorum çünkü fondoten ya da bb krem kullananların çoğu direkt fondötenle başlıyorlar. Bundan sonra ise 'fondöten cildimde kusma yapıyor, pul pul duruyor, fırça izi kalıyor, sivilce yapıyor' gibi şikayetler duyuyoruz. Bunu %80 engellemek için cilt tipine uygun bir serum ya da nemlendiriciyle yüzü nemlendirmek şart.

Makyajdan önce kullandığım ürünler: Ben başlamadan önce biraz daha pürüzsüzleştirmek için peeling uyguluyorum. Bunun için de Loreal Paris Perfect Clean(içinde minik parçacıklar bulunan hassas ciltler için uygun olmayan bir peeling)ya da Loreal Paris Pure Zone sivilce karşıtı (akneyi uzun süreli kullanımda engelliyor, kızarıklığını alıyor.) peeling'i kullanıyorum. 

Sonrasında ise yüzümün sudan aldığı nemini kaybetmesini önlemek için üstüne Nivea Soft(yüz ve vücut için gerçekten iyi olan, nemlendirmesi fondötenden önce kullanmak için uygun ve benim cildimde hassasiyet göstermedi)nemlendiriciyi uyguluyorum.


5 dakika bekledikten sonra ise fondoten/bb kremimi uyguluyorum.

Makyaj sonrası:
Makyajımı temizlemek için Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu'nu(Detaylı yazısı için tıktık: http://makyajdevrimi.blogspot.com.tr/2015/01/garnier-kusursuz-makyaj-temizleme-suyu.html?m=0 ) kullanıyorum ve üstüne tekrardan aynı nemlendiriciyi uyguluyorum.

Göz çevrem için Yves Rocher Hydra Vegetal göz kremini kullanıyorum (eğer masaj yaparak uygularsanız göz altı morluklarına gerçekten iyi geliyor, nemlendirmesi ise orta seviyede).

Dudaklarım içinse Pot O'Miracle dudak nemlendiricisini(Detaylı yazısı için tıktık: http://makyajdevrimi.blogspot.com.tr/2015/01/pot-o-dudak-nemlendiricisi.html?m=0 )kullanıyorum.


Benim günlük cilt bakım rutinim bu şekilde? Sizin günlük vazgeçilmez rutininiz nedir? Fikirlerinizi ve sorularınızı bekliyorum. Okuduğunuz için teşekkürler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder